• Fysiotherapie manuele therapie Anrhem

Beste patiënten,

Helaas moeten we wederom concluderen dat de voorgelegde contracten van de zorgverzekeraars aan de fysiotherapeuten ook komend jaar zeer teleurstellend zijn. Weer meer regels en verplichtingen, kwaliteitseisen die weinig met kwaliteit van doen hebben en tarieven die al jarenlang de kosten niet dekken.

In 2018 heeft een onafhankelijk instituut (Gupta) de kostprijs van een fysiotherapie behandeling berekend op €38,00. De tarieven die de verzekeraars vergoeden in hun contracten liggen tussen de €31,00 en €33,00. Dat wil zeggen €5,00 tot €7,00 onder de kostprijs, waarbij de inflatie nog niet is meegerekend. Met zo’n 15.000 zittingen per jaar is dit een groot bedrag aan kosten die niet vergoed worden. Jaar in jaar uit.

Door hard te werken en te bezuinigen is het mogelijk gebleven fysiotherapeutische hulp te blijven bieden aan u. Echter zijn de salarissen voor de minimaal HBO afgestudeerde collega’s te laag, kunnen deze grotendeels niet worden geïndexeerd en is er geen goede pensioenvoorziening. Al sinds 2006 is er geen CAO voor fysiotherapeuten, weinig vakantiedagen, werkdagen van 10 uur, geen 13e maand, veel administratie, webinars en overleggen doen we in de avonduren. Cursussen worden veelal in de weekenden gevolgd om zo veel als mogelijk uren te kunnen blijven maken.

We begrijpen dat er moet worden bezuinigd omdat er geen geld is of dat de zorg te duur wordt. Ondertussen verhogen de zorgverzekeraars wel de verplichtingen voor wat betreft administratie en kwaliteitseisen (individueel kwaliteitsregister, praktijk register, klanttevredenheidsonderzoeken, onbetaalde intervisie bijeenkomsten, masterdiploma's). Veelal krijgt u daar geen betere behandeling door.

Helaas merken we dat door deze omstandigheden er een uitstroom is van fysiotherapeuten. Goede collega's die ruim gespecialiseerd zijn verlaten ons vak en gaan ander werk doen. Werk waar wel een eerlijk salaris kan worden verdiend, met toekomstperspectief en zonder onnodige regels en verplichtingen.

Om u de kwaliteit te kunnen blijven bieden die u van ons gewend bent, hebben we besloten voor 2022 geen contract af te sluiten met de zorgverzekeraar die ons het minst vergoed, in ons geval met het Zilveren Kruis Achmea met de labels FBTO, De Friesland, ZieZo, Prolife en Interpolis.

Bent u bij ons in behandeling en verzekerd bij Zilveren Kruis Achmea of één van de labels van Zilveren Kruis Achmea, dan ontvangt u vanaf 2022 uw factuur zelf en kunt u deze indienen bij uw verzekeraar. U krijgt mogelijk niet het hele bedrag vergoed. Kijk op onze website www.fysiobouten.nl of neem een door het KNGF (beroepsvereniging voor fysiotherapeuten) opgestelde flyer mee, waarin u kunt lezen welke vergoeding u kunt verwachten. Tevens heeft het KNGF een flyer gemaakt met een overzicht van de beste polissen voor vergoeding van fysiotherapie.

De beste verzekeringen voor fysiotherapie     

Welke vergoeding kunt u verwachten

We begrijpen dat de keus om geen contract te tekenen minder prettig voor u kan zijn. Op deze manier kunnen we u wel de kwaliteit blijven leveren die u verdient.

Met hartelijke groeten,

Team Fysiotherapie Manuele Therapie Bouten

Fysiotherapie Manuele Therapie Bouten

Van Lawick van Pabststraat 122
6814 HA Arnhem

T + 31 26 4430154
administratie@fysiobouten.nl
W www.fysiobouten.nl

Secretaresse aanwezig: 
maandag t/m vrijdag
van 9.00 tot 16.00 uur

check1